Medewerker Inkoopadministratie

image

We zijn op zoek naar administratief talent!

Kom jij ons team van de Inkoopadministratie versterken?

Koopman International is een internationaal opererende import- en export onderneming en gespecialiseerd in non food artikelen. Wij zijn één van de grootste importeurs van Europa en wij leveren consumenten producten aan bedrijven binnen de detailhandel, zoals supermarkten, bouwmarkten, tuincentra, warenhuizen en internationale bedrijven. Het hart van Koopman International ligt in Amsterdam. Ons hoofdkantoor en de showrooms zijn gevestigd in Amsterdam Noord en op dit kantoor werken rond de 270 mensen. We hebben ook kantoren en showrooms in meer dan 24 landen in Europa en tevens in het Midden-Oosten, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Ons distributiecentrum is volledig geautomatiseerd en gevestigd in Emmeloord. 

We hebben een breed assortiment met meer dan 30.000 verschillende artikelen, je kunt denken aan huishoudelijke artikelen, gereedschap, speelgoed, tuin, zomer, kerstartikelen en nog veel meer. Al onze producten voldoen volledig aan alle EU milieu- en veiligheidseisen. We hebben een eigen gecertificeerde product veiligheidsafdeling en daar worden de producten volgens de nieuwste wetgeving getest en gecontroleerd.

Wat ga je doen?

Je komt te werken binnen het team van de inkoopadministratie, bestaande uit 28 collega’s. Het is een dynamische en hectische afdeling en geen dag is hetzelfde. De grootste uitdaging is het administratief verwerken en opvolgen van inkooporders, inkoopfacturen  en import documenten. Je onderhoudt goed contact met leveranciers, rederijen en agenten. Tevens geef je follow up met betrekking tot letters of credit, late shipment, en doe je de track en trace van de containers tot aan de eindbestemming.

Herken jij jezelf in het profiel?

  • MBO+ werk- en denkniveau, graag bij voorkeur op het gebied van internationale handel met betrekking tot import
  • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord- en geschrift
  • Je hebt kennis en ervaring met Incoterms (International Commercial Terms)
  • Ervaring met het office pakket, zoals Word, Excel en Outlook
  • Je bent collegiaal, doortastend en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel


Wat mag je van ons verwachten?

Je maakt deel uit van een internationaal Amsterdams familie bedrijf. Onze kracht is samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar continu verbeteren.  Naast aandacht voor persoonlijke groei krijg je interessante aanvullingen op je arbeidsvoorwaarden zoals personeelskorting op producten, gratis parkeermogelijkheden, goede pensioensregeling (1/3 voor jou en 2/3 voor Koopman), collectieve zorgverzekering. Je krijgt 26 vakantiedagen per jaar en een vakantietoeslag van 8,33%.
We hebben 1 keer per jaar een uitgebreid personeelsfeest en altijd op een top locatie, waar nog over gesproken wordt . Elke vrijdagmiddag is er een personeelsborrel in ons bedrijfsrestaurant.

Wij werken 38,75 uur per week met 3 kwartier lunchpauze per dag. De werktijden voor de inkoopadministratie zijn van 8.30 tot 17.00 uur, maar in drukke tijden is extra hulp naast de reguliere werktijden zeer welkom.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature of wil je solliciteren dan mag je met mij contact opnemen.  Enrica Cocco (020-4947777 of mailen naar sollicitanten@koopmanint.com